Annonce

Annonce

Medstifter af Fresh.Land, Mathilde Jakobsen, og Emmerys adm. direktør Shahriar Bakhshpour står i bageri med en kasse frugt.

Medstifter af Fresh.Land, Mathilde Jakobsen, og Emmerys adm. direktør Shahriar Bakhshpour kom i kontakt med hinanden under coronakrisen, og de så begge fordele i at etablere et samarbejde. PR-foto: Fresh.Land

Fresh.Land laver samarbejde med Emmerys

Begge parter ser potentiale i onlinebrødsalget via Fresh.Land, da kunderne ikke længere behøver at besøge de fysiske butikker, for at få fingre i friskbagt, økologisk bagværk

Brødproducenten Emmerys har indgået et samarbejde med frugtkasseleverandøren Fresh.Land, som er begyndt at levere kasser med friskbagt brød og kager direkte til kundernes døre sammen med deres økologiske frugt og grøntkasser.

Samarbejdet omtalte FødevareWatch allerede i sidste uge, og på Fresh.Lands hjemmeside kan man læse mere.

"Vi er gået sammen med Emmerys, og kan som noget helt nyt levere frisk bagværk direkte til din hoveddør. Kassen er sammensat, så den passer perfekt til en tur i sommerhus, hvor der gerne må være plads til lidt ekstra forkælelse."

Sådan præsenter Fresh.Land de første kasser med bagværk fra Emmerys, som landede hos kunderne for et par uger siden. Brødkasserne kan bl.a. indeholde rugbrød, briocheboller, foccaciabrød, kammerjunker, granola, chokorug og forskellige tærter m.m.

Indholdet af en kasse er beregnet til at dække en lille husstands behov over en uge. Lanceringen efter corona-nedlukningen af landet og midt i sommerferien, som er en stille periode, var ifølge Fresh.Land en perfekt timing, da det gav partnerne mulighed for at teste kasse-sammensætningen af og lave et 'soft launch' af konceptet. Selskabet oplyser, at kunderne har taget flot imod initiativet, og de giver positive tilkendegivelser om samarbejdet og kasserne, som hver uge er vækstet i salg.

Direktør Mathilde Jakobsen stiftede Fresh.Land sammen med kæresten Filipe Leal tilbage i 2015, og hun beskriver det nye samarbejde med Emmerys som et 'kerneværdisamarbejde'.

Ideen bag Fresh.Land bygger på, at frugter og grøntsager først bliver høstet, når varerne er bestilt. På den måde går der typisk kun fire dage fra appelsinen eller melonen er høstet, til den lander direkte hos kunden, uden at kasserne blive håndteret af fordyrende mellemled, som forlænger transporttiden. Længere transporttid er lig med længere opbevaring, som kræver ekstra nedkøling, som øger CO2-aftrykket.

Et nyt samarbejde sikrer at forbrugerne kan få både friskbagt brød og friskhøstet frugt og grønt fra Fresh.Land, som har indledt et samarbejde med bagerkæden Emmerys
Et nyt samarbejde sikrer at forbrugerne kan få både friskbagt brød og friskhøstet frugt og grønt fra Fresh.Land, som har indledt et samarbejde med bagerkæden Emmerys. PR-foto: Fresh.Land

Nu håber Mathilde Jakobsen, at selskabets effektive distribution kan være med til at løfte salget hos Emmerys, hvis omsætning er skrumpet en del under coronakrisen.

"Vi deler de samme kerneværdier, og vi henvender os til de samme kunder, som kommer fra hjem, hvor familien har taget aktivt stilling til, hvad de vil spise. På den måde kan vi sammen være med til at understøtte kundernes ønske om at købe flere rene og økologiske kvalitetsprodukter," siger Mathilde Jakobsen til Økologisk.Nu.

Både hun og Emmerys adm. direktør Shahriar Bakhshpour ser spændende perspektiver i at sælge friskbagte brød og kager via Fresh.Lands platform, da netop økologi og friskhed er nøgleparametre for varerne fra begge selskaber.

"Coronakrisen har været hård for alle og ligesom resten af branchen, har vi været ramt. De fleste af vores lokationer er placeret ved trafikknudepunkter, så når folk arbejder hjemme, kommer de ikke i samme grad forbi vores butikker," siger Shahriar Bakhshpour," i en kommentar om det nye samarbejde til FødevareWatch.

Jeg er imponeret over, hvordan svenskerne har taget imod vores kasser. De er overraskede over, at vi kan levere så friske varer.

— Mathilde Jakobsen, Fresh.Land

"I første omgang har vi etableret samarbejdet for at teste, om det er en god ide. Lige nu kan vi godt mærke, at mange danskere går hjemme, hvor de har god tid til selv at bage og dyrker deres egne råvarer," siger Mathilde Jakobsen, som pointerer, samarbejdet ikke kun er en fordel for Emmerys.

Der er nemlig planer om, at et lille udvalg af de mest populære kasser med frugt og grønt fra Fresh.Land skal finde vej til Emmerys butikker, og ifølge direktøren er det også tanken, at bagerikæden skal bruge nogle af selskabets friske råvarer som ingredienser i brød og kager.

Fresh.Land nøjes ikke med at teste potentialet i brødsalg. Selskabet har også brugt sommeren til at markedsføre sine mest populære frugt- og grøntkasser i Sverige, og svenskerne er begejstrede for konceptet
Fresh.Land nøjes ikke med at teste potentialet i brødsalg. Selskabet har også brugt sommeren til at markedsføre sine mest populære frugt- og grøntkasser i Sverige, og svenskerne er begejstrede for konceptet. Foto fra Fresh.Land Sveriges hjemmeside

Sideløbende med udviklingen af det nye brødsamarbejde har Fresh.Land benyttet sommeren til at lancere de første frugt- og grøntkasser i Sverige, og Mathilde Jakobsen glæder sig over, hvordan konceptet er blevet modtaget på den anden side af Øresund.

"I morgen sender vi det fjerde hold kasser til Sverige, og jeg er imponeret over, hvordan svenskerne har taget imod vores kasser. De er overraskede over, at vi kan levere så friske varer," siger Mathilde Jakobsen, som oplyser, at Tyskland bliver det næste mål for Fresh.Lands kasser.

"Da kasser bliver pakket ude hos producenterne, handler det bare om at droppe nogle kasser af, når vores lastbiler kører gennem Tyskland," siger direktøren.

Hun forventer at få de første tyske kunder i løbet af efteråret eller i starten af 2021.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel